Saturday, March 11, 2006

Phuket Trip - Day 2

hari dimulakan dengan acara mencari motor utk disewa.. kitorang sewa 4 motor.. 3 utk kami dan satu utk rikardo yg mau follow kitorang jalan2.. pas dpt motor kitorang pun pusing2 laaa bandar patong tu.. n terjumpa laa beberapa tempat yang menarik utk di amek gambar.. yg lawaknya motor yg kitorang dapat ni ada dalam 2 biji motor lama n cc kecik.. mmg tak pickup laa naik bukit.. slow plekkk.. siap ada yg stop sbb dah tak larat nak naik hahaha (nama mangsa terpaksa dirahsiakan atas sebab2 keaiban.. yg penting bukan motor aku hahaha..) si rikardo ni plak nak eksiden lak.. aku risau je tgk mat salleh ni bawak motor.. cam takde perasaan jee.. main ikut je.. lantak ko laaa..
dalam tengahari balik hotel utk check out.. nak carik hotel baru.. tpi sebenarnya dah ada.. komeng dah ekjas kaki dia.. dapat dalam BHT600 satu malam.. ok laa tuh.. tp bilik kecik sket dr yg lama.. janji ada aircond... masuk je balik terasa lega.. mmg sejuk.. puas hati.. bilik pun lagi lawa dr yg lama.. tp kitorang rindu laa hotel lama sbb dah baik gile ngan org2 yg keje kat situ.. tapi takpe.. malam ni bole lepak lagi kat situ..
pas check in terus start motor gi carik makanan.. mana laa nak carik makanan melayu kat sini.. pusing laa ke arah nak pegi phuket town.. menuju ke arah masjid yg kitorang nampak masa mula2 sampai arituh.. last2 ternampak wanita bertudung.. terus stop laa.. makan terus kat situ.. tapi kat sini dah terpecah dua lak.. sahak ngan ery makan kedai lain n the rest of the gang makan kat lain.. si rikardo tu aku tgk dah nak pengsan dah sbb dr pagi tak makan.. kitorang cam biasa je sbb mmg dah biasa tak cukup makan.. kat kedai tu aku order kuew teow goreng.. nak order lebih2 cam ayam cakap ngan itik lak.. org kedai tak reti cakap english kitorang tak reti cakap thai.. haaa elok.. order pun main tunjuk2 je.. air pun gi carik sendirik haha..

abis makan kitorang pun pusing2 kat area pantai.. sayup2 je aku npk org topless hahaha.. malas laa nak gi sana kang org kata pervert lak.. buat tak tau laa.. pastu singgah kat kedai2 utk shopping.. starting price diorang uish bole tahan mahal gak laa.. mentang2 area tu ramai mat salleh sesuka hati je diorang letak harga.. nasib baik org malaysia ni dah dididik ngan barangan cetak rompak.. taulaa market harga camne.. tp mmg bole bargain laa.. aku yg paling untung ada beli satu cadar nih.. thai silk hand made lagik... starting price letak BHT2200.. uish.. maleh aku nak beli.. last2 bargain punya bargain dapat BHT600.. jauh tak beza..? aaa tau takpe.. pastu cam biasa laa beli t-shirt dan lain2 barang yang perlu... abis shopping aku dah tak larat dah balik hotel terus... panas gile.. ada sesetengah pegi pantai jalan2 ada yg melayan perasaan sendirik.. aku balik hotel sempat gak layan american idol haha.. sambil ditemani aircond yg amat sejuk sekali..

malam seperti biasa meneruskan misi menghiburkan diri.. tp sebelum itu kena lepak tpt biasa... kat mana..? mana lagi.. bawah hotel lama.. aktiviti cam biasa laaa... sembang2 minum2 main pool.. then baru la berangkat meneruskan misi mencari cinta hahaha... btw malam tu kitorang pegi jalan2 carik makan.. call si sahak tanya dia kat mana.. rupanya dia dah jumpa satu kedai ni owner dia org kl.. palaga.. terus pegi laa.. baru laa lega di hati bole order teh o ais.. kalau tak camne nak order aku bukan reti convert teh o ais dalam bahasa thai.. pastu sembang2 laa ngan akak tuh.. dia cite laa penah bukak gerai kat UPM laa.. kat bangsar pun ada.. abis makan pegi port biasa kumpul kekuatan termasuk si rikardo tuh naik motor pusing2 patong lagik... dah abis pusing park motor jalan2 lak kat area2 bang la road... abis berjalan2 balik lepak port biasa (cam takde tpt lain je.. tp kat situ best nak lepak n sembang).. pastu balik bilik tido.. sembang jiwang ngan koneng seround dua pastu lena laaa... (aku maseh tak puas hati lagi laa neng)..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home