Friday, February 17, 2006

TGIF

- semalam aku ada tulis pasal american idol n pasangan kembar derrell n terrell, yg diorang ni perangai lain macam + kene masuk jail + kene reject dr american idol.. tp sbb kebodohan network tnb tetiba je aku punya tu hilang (tetiba aku log out dr blogspot).. bila aku tgk semalam mmg betul pun kene reject.. btw skang tinggal top24 (12 boys n 12 gals).. for now meka di bawah ni laa feveret aku.. nnt2 bila dah lama sket mungkin feveret aku bertukar ke org lain lak..

Ace Young
25










Bucky Convington
28











tapi yg sorang nih nyanyi tak best pun.. tp dia akan ramai peminat bcoz of the attitude..

Taylor Hicks
29











- masa otw pegi keje.. cam biasa laa kan aku dgr hitz.fm.. walaupun skang ramai org dah lari ke fly fm tp kalau pagi2 tetap layan hitz.fm sbb ada JJ n Rudy (Morning Crew).. diorang ni suka buat prank calls.. so pagi tadi for the first time la kot.. org yg suh diorang nih call terkena balik.. si husband nih suh depa call dia punya wife then bila depa ni call diorang buat konon2 wrong num.. yg wife ni pass laa kat husband dia.. then hubby dia ni ngan JJ n Rudy pun gaduh laa.. konon jeles laa ada org kacau wife dia tu.. tinggi2 kan suara dll.. last2 bila diorang reveal si husband tu gelak2.. tu laa nak kenekan org dia kena balik.. the plan was to prank call his wife.. kesiann... moral of the story... jgn kenakan org.. GOTCHA!!

- ada dua berita dalam utusan yg menarik perhatian aku pagi ni.. mula2 pasal Menteri Kerja Raya, Datuk Seri S. Samy Vellu yg dapat kira-kira 2,600 Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) daripada orang ramai sejak dua hari lalu. Yang pegi reveal number kat TV3 tu asal.. aku igt lagik no dia tp malas laa nak reveal kat sini.. kang marah lak dia.. tp ni aku punya personal thought pasal mende nih.. aku rasa Datuk Seri S. Samy Vellu ni lagi suka buat camni.. coz bila ramai aduan dr org ramai byk laa pressure utk government betulkan jalan/jambatan dll.. so bila dah presure banyak laa projek lulus.. bila byk projek lulus then u know laa kan.. betul tak..? walaupun nampak dalam kes ni cam Samy Vellu nak membunuh diri dgn kasik fon no dia tp sebenarnya ni mungkin taktik dia utk mem'pressure' kerajaan utk luluskan byk projek2 membetulkan jalan/jambatan dll.. n i think dia ni nak tekan habis coz he knows that his time in Kementerian Kerja Raya will not be long enough.. nasib baik aritu tak kene lagik.. dan berita kedua pasal org terkaya kat malaysia sekali lagik jatuh kepada Raja Gula Robert Kuok.. n total harta dia adalah 27% dr total kekayaan 40 org terkaya di malaysia.. besar kan gap tuh.. 2nd biasalaa Ananda Krishnan.. nak tau lebih lanjut pi laaa baca
utusan .. membaca paper nih bagus utk menambah ilmu..

oklah panjang lak tulis.. nnt kita sambung lagi.. chiow miow..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home