Tuesday, February 21, 2006

HR400

dari semalam selama seminggu aku akan bertapa kat kompleks antarabangsa kat jln sultan ismali tuh.. ada SAP course kat situ.. dan buat pertama kali semalam aku naik monorail hehehe.. horror gak monorail nih goyang lebih angkat lap pun senget.. nak pegi kompleks antarabangsa nih mula2 kene naik lrt dr kerinchi stop kat kl sentral(semalam 3rd time naik lrt hehe) pastu jalan sket (sket plekk) naik monorail kat belakang kl sentral tuh.. pastu stop kat jalan raja chulan.. sampai laa ke destinasi yg ditujui...

class semalam oklah tapi sebenarnya berbelit kepala otak nih duk belajar schema payroll.. aku semalam cuba memahami sedaya upaya tapi mmg susah laa.. kata2 sahak semalam yg dah penah pegi in-house training tuk course ni "aku paham perasaan ko".. aku punya instructor from SAP Indonesia.. tapi speaking dia ada slang mamat indon la plak.. walaupun 'R' tu dia gulung abis tp pronunciation tetap tak lari.. pastu dalam kelas tu ada 8 org.. aku ngan sahak 2 org je malayas.. lain cina.. sorang india.. sume from accenture.. yg aku tak puas hati ni cina2 ni sume tak pandang langsung mamat2 melayu yg hensem kat belakang nih.. cam konon kitorang nih low class.. jgn underestimate kitorang tau... nnt memakan diri sendiri.. mana melayu nih.. aku mau pompuan melayu terakhir dalam kelas aku.. supaya mata ni tak kuyu sgt hehehe.. tapi kat situ mmg sume cina laa.. lunch pun kat kedai2 berlambak cina.. ayuh melayu kita naikkan martabat kaum kita..

k lah arinih aku nak sambung perjalanan aku ke kompleks antarabangsa.. harap2 ada ramai awek dalam lrt nanti ;p hehehe

babai...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home