Tuesday, February 21, 2006

HR400

dari semalam selama seminggu aku akan bertapa kat kompleks antarabangsa kat jln sultan ismali tuh.. ada SAP course kat situ.. dan buat pertama kali semalam aku naik monorail hehehe.. horror gak monorail nih goyang lebih angkat lap pun senget.. nak pegi kompleks antarabangsa nih mula2 kene naik lrt dr kerinchi stop kat kl sentral(semalam 3rd time naik lrt hehe) pastu jalan sket (sket plekk) naik monorail kat belakang kl sentral tuh.. pastu stop kat jalan raja chulan.. sampai laa ke destinasi yg ditujui...

class semalam oklah tapi sebenarnya berbelit kepala otak nih duk belajar schema payroll.. aku semalam cuba memahami sedaya upaya tapi mmg susah laa.. kata2 sahak semalam yg dah penah pegi in-house training tuk course ni "aku paham perasaan ko".. aku punya instructor from SAP Indonesia.. tapi speaking dia ada slang mamat indon la plak.. walaupun 'R' tu dia gulung abis tp pronunciation tetap tak lari.. pastu dalam kelas tu ada 8 org.. aku ngan sahak 2 org je malayas.. lain cina.. sorang india.. sume from accenture.. yg aku tak puas hati ni cina2 ni sume tak pandang langsung mamat2 melayu yg hensem kat belakang nih.. cam konon kitorang nih low class.. jgn underestimate kitorang tau... nnt memakan diri sendiri.. mana melayu nih.. aku mau pompuan melayu terakhir dalam kelas aku.. supaya mata ni tak kuyu sgt hehehe.. tapi kat situ mmg sume cina laa.. lunch pun kat kedai2 berlambak cina.. ayuh melayu kita naikkan martabat kaum kita..

k lah arinih aku nak sambung perjalanan aku ke kompleks antarabangsa.. harap2 ada ramai awek dalam lrt nanti ;p hehehe

babai...

Friday, February 17, 2006

TGIF

- semalam aku ada tulis pasal american idol n pasangan kembar derrell n terrell, yg diorang ni perangai lain macam + kene masuk jail + kene reject dr american idol.. tp sbb kebodohan network tnb tetiba je aku punya tu hilang (tetiba aku log out dr blogspot).. bila aku tgk semalam mmg betul pun kene reject.. btw skang tinggal top24 (12 boys n 12 gals).. for now meka di bawah ni laa feveret aku.. nnt2 bila dah lama sket mungkin feveret aku bertukar ke org lain lak..

Ace Young
25










Bucky Convington
28











tapi yg sorang nih nyanyi tak best pun.. tp dia akan ramai peminat bcoz of the attitude..

Taylor Hicks
29











- masa otw pegi keje.. cam biasa laa kan aku dgr hitz.fm.. walaupun skang ramai org dah lari ke fly fm tp kalau pagi2 tetap layan hitz.fm sbb ada JJ n Rudy (Morning Crew).. diorang ni suka buat prank calls.. so pagi tadi for the first time la kot.. org yg suh diorang nih call terkena balik.. si husband nih suh depa call dia punya wife then bila depa ni call diorang buat konon2 wrong num.. yg wife ni pass laa kat husband dia.. then hubby dia ni ngan JJ n Rudy pun gaduh laa.. konon jeles laa ada org kacau wife dia tu.. tinggi2 kan suara dll.. last2 bila diorang reveal si husband tu gelak2.. tu laa nak kenekan org dia kena balik.. the plan was to prank call his wife.. kesiann... moral of the story... jgn kenakan org.. GOTCHA!!

- ada dua berita dalam utusan yg menarik perhatian aku pagi ni.. mula2 pasal Menteri Kerja Raya, Datuk Seri S. Samy Vellu yg dapat kira-kira 2,600 Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) daripada orang ramai sejak dua hari lalu. Yang pegi reveal number kat TV3 tu asal.. aku igt lagik no dia tp malas laa nak reveal kat sini.. kang marah lak dia.. tp ni aku punya personal thought pasal mende nih.. aku rasa Datuk Seri S. Samy Vellu ni lagi suka buat camni.. coz bila ramai aduan dr org ramai byk laa pressure utk government betulkan jalan/jambatan dll.. so bila dah presure banyak laa projek lulus.. bila byk projek lulus then u know laa kan.. betul tak..? walaupun nampak dalam kes ni cam Samy Vellu nak membunuh diri dgn kasik fon no dia tp sebenarnya ni mungkin taktik dia utk mem'pressure' kerajaan utk luluskan byk projek2 membetulkan jalan/jambatan dll.. n i think dia ni nak tekan habis coz he knows that his time in Kementerian Kerja Raya will not be long enough.. nasib baik aritu tak kene lagik.. dan berita kedua pasal org terkaya kat malaysia sekali lagik jatuh kepada Raja Gula Robert Kuok.. n total harta dia adalah 27% dr total kekayaan 40 org terkaya di malaysia.. besar kan gap tuh.. 2nd biasalaa Ananda Krishnan.. nak tau lebih lanjut pi laaa baca
utusan .. membaca paper nih bagus utk menambah ilmu..

oklah panjang lak tulis.. nnt kita sambung lagi.. chiow miow..

Wednesday, February 15, 2006

Pak Polisi

Demn.. aku kene saman plak semalam.. tak pasal2 menambah koleksi saman aku.. skang nih ada 3 saman polis 2 saman MPPj.. tunggulaa nnt bila ada diskaun.. yg MPPj tu nnt kalau dah link ngan polis n jPj baru aku bayar hahaha..

Semalam kene kat highway PLUS sebelum exit Tapah.. yang celakanya ada ke buat speed trap kol 12 malam.. mmg sah2 sume org kene.. mana laa ada org bawak slow2 malam2 unless tgh beromen laa.. aku dengan kekuatan e46 328i lagi laa kan..(lagi laa kan bawak laju... bukan lagi laa kan beromen) aku tgk sume kete kene tahan tepi.. wah untung besar diorang semalam.. sob sob.. baru simpan duit sket nak gi thailand..

so tis week jamming session is on.. antara lagu2 yg akan diperdendangkan ialah lagu2 dari band2 indon seperti biasa (peterpan,SO7,dewa,radja), metallica,GnR (mengembalikan kenangan silam), lagu mawi yg feat m.nasir tu, spider dll lagik.. so kepada peminat2 sume silalah turun ke ampang beramai2 utk memeriahkan majlis hahaha..

ok aku mau tido sat.. tadik sampai ofis awal plekk... kol 6.45.. tak tido lagik ni dr semalam..
sampai bertemu lagi ;)

p/s: gambar di bawah poyo sket hahahaha... lantaklah.. blog aku.. kena laa taruk gambar aku.. dah takde gambar lain


Tuesday, February 14, 2006

V-day

These are the 11 signs of falling in love....

11. You'll read his/her IMS over and over again...
10. You'll walk really really slow while you're with him/her...
9. You'll feel shy whenever you're with him/her...
8. While thinking bout him/her...your heart will beat faster and faster...
7. By listening to his/her voice...you'll smile for no reason.
6. While looking at him/her..you cant see the other people around you...you can only see that person...
5. You'll start listening to love songs.
4. He/She becomes all you think about.
3. You'll get high just by their smell...
2. You'll realize that you're always smiling to yourself when you think about them..
1. You'll do anything for him/her...

Happy Valentine's Day people..


Friday, February 10, 2006

Menuju Puncak!!..

alo..

lama giler tak update blog nih..
biasa laa dah kat ofis bz sket.. kalau tak bz tido jap menampung beban bangun awal dan tido lambat..

sini ada sikit nak buat annoucement laa.. Akademi Fantasia IV is officially on.. aku ni tanpa segan silu mmg seorang peminat setia AF nih.. jadik dgn kehadiran AF4 ni secara tak langsung hidup aku ada sedikit bermakna..

lagu2 yg nak kene nyanyi masa audition adalah seperti berikut:-


LELAKI
Mawi - Aduh Saliha (lagu yg agak boring dah sebenarnya hehehe)
Felix - Warkah Berlagu Pilu (biasa dah training kat BSC)
Dewa - Pupus (Aku membesar ngan lagu nih.. kalau aku gi audition dtg ngan gitar)
Hazami - Kata (mmg layan)
Maroon 5 - This Love (patut diorang carik laa lagu omputeh yg menguji vokal sket.. cam lagu brian mcknight ke..)

WANITA
Syura - Nazam Berkasih (koneng suka lagu nih)
Ning Baizura - Awan Yang Terpilu (patut mmg lagu nih laa menang AJL20 aritu)
Farah - Antara Dua (bosan laa)
Kris Dayanti - Pilihlah aku (lagu best!)
Alicia Keys - If I Aint Got You (mmg lagu feveret aku... sapa nyanyi lagu ni ngan baik mmg bole menyebabkan aku jatuh cinta)

Okeh sesapa nak gi uji bakat tuh silalah ke laman web
Astro utk maklumat lanjut..

kepada ahli rumah n KONENG.. camne janji tahun lepas...? aritu sembang sgt.. berani letak laa sket...

okeh sume gua chow dulu
mau breakfast...

Wednesday, February 01, 2006

Holidays

setelah 4 malam berturut2 aku pulang lewat ke rumah.. malam ni la first time tak kuar duk kat umah donlod lagu (walaupun dial up gua belasah je.. at least laju sket dr ofis after lunch).. dpt gak aku download lagu rupee - tempted to touch.. tp skang tgh layan layu BEP - Pump It.. very catchy song..

to k own n the rest of the 'band'.. sorry gua tak prektis sgt sbb ayik kuar je.. sbb sume member cuti jadik schedule bz sket laa.. mulai esok gua prektis sbb dah takde duit nak kuar dah hahahaha... so bila nex session jeming nih.. bgtau laa.. senang sket nak budget..

skang ni NRG kat hyatt kuantan so aku dah 3 malam bertapa kat situ hehehe.. tp bukan sbb NRG pun tp sbb dah takde tempat lain yg best.. ada satu tpt lagi nama dia 'Black Forest' tp kt situ panas sket.. yg pemain bola phang yg kene tahan tu.. kantoi kat situ laa.. pastu ada lagik satu tpt nama Swing.. dua malam aku lalu situ dua2 malam ada raid.. so conclusion yg terbaik ialah coco loco kat hyatt tu.. walaupun tetiap malam ada road block kat TC tu tapi polis tu agaknya dah boring jaga road block so tak strict sgt.. (lagipun aku bukan buat salah apa hahahah)..

next two week nih new season utk Alias n CSI.. wah best btol.. so malam selasa ngan rabu jgn kacau.. aku nak duk umah tgk tv hehehe.. Alias haritu tak sempat nak tgk kat 8tv pastu malas la nak tgk so tunggu astro je laa.. nasib baik dah nak start...

aa ni lagik satu issue.. bila laa man utd ni nak beli midfield.. aku rasa kalau tak beli skang ada chance liverpool potong no 2.. nnt ko akan tau la nasib ko ferguson.. btw to all liverpool's fans out there.. we will meet again.. this feb.. man utd nak rasa menang lak kat liverpool..

oklah skang gua nak chatting ngan awek kat YM nih.. semoga bertemu lagi di lain masa..

nitey nite..

p/s: cam tak complete je posting aku ni kalau takde gambar.. tadi baru lepas tgk raising helen skang tgh tgk how to lose a guy in ten days.. apa persamaan cite ni..? haa gambar di bawah akan memberi jawapannya.. chiow..