Thursday, January 12, 2006

My Idol

aku dah ada idola baru hahaha... tak tau camne dia bole jadik idola aku tapi bila tgk citer yg dia berlakon mesti aku terhibur punya...

masa raya aritu aku duk la menghabiskan masa tgk astro n dvd.. then tetiba tertgk la satu cite nih..
Harold n Kumar Go To White Castle .. layan gile cite nih (sbb ada kaitan kekeke).. mmg lawak laa idola aku nih.. dia bukan lawak cam jim carrey ke apa.. tapi character dia tu yg best utk di tgk... dan cite nih mmg lawak gile.. sesapa yg tak tgk lagik gi la kat cenel 42 carik la cite nih.. kalau dah takde gi la carik dvd.. confirm best..


manusia yang dimaksudkan ialah Kal Penn.. mula2 tgk dia ni masa dalam cite van wilder... cite ni pun lawak gak.. dan antara cite yg dia ni belakon love dont cost a thing, a lot like love... yg lain tak perasan... tapi upcoming movies dia best gak laa... Superman returns, Van Wilder 2 (sambungan van wilder) dan Harold n Kumar Go To Amsterdam (kalau nak tau pasal apa amsterdam kene tgk yg white castle dulu hehehe)..

n satu cite lagik kalau korang nak tgk.. Guess Who (Bernie Mac n Ashton Kutcher)... best gak cite ni.. idola gak la si Aston Kutcher ni.. ala yg berlakon dude where's my car tu.. tak kenal lagik.. aa ni gambar dia... and kalau korang percaya pada jodoh try la tgk a lot like love.. kalau nak cabar jodoh laa.. try laa buat camtu.. kalau berjaya mmg aku tabik hahahahaha....

okla nak buat keje ni.. demmm.. mmg malas gile hari ni.. ngantuk mate.... semoga berjumpa di lain kali ye adik2...

Friday, January 06, 2006

Radja..


A few facts of Radja.. taken from Utusan Malaysia..

"Jika di Malaysia Mawi dianggap ikon baru dunia muzik, begitu juga di sana khususnya bila kumpulan Radja mula mendapat perhatian terutama di kalangan muda-mudi."

"Radja yang dianggotai oleh Mulya Ramadhan atau Ian (penyanyi utama), Moldyansyah Mulyadi atau Moldy (gitar), Seno (dram) dan Indra (bass) kini tampil sebagai kumpulan paling ‘meletup’ dan mengatasi populariti kumpulan Peterpan, Sheila On 7 dan Gigi."

saja je nak promote sket2... korang dgr la lagu radja ni.. nnt kitorang gi jamming korang bole layan...

Thursday, January 05, 2006

Rock Steadyyy!!!!

pada 1 Januari 2006.. satu upacara 'jeming' telah diadakan di Ampang..

Kumpulan yang terdiri dari
AMiN - Lead,
Tora - Lead/Rythym,
Tmat - Bass/Rythym,
Doe - Drum,
Koneng - Penyanyi utama,
Oja - Penyanyi Latar n
K Own - Pelacur muzik..

telah berjaya memberikan nafas baru kepada industri muzik malaysia..
antara lagu yg telah dipopularkan oleh mereka pada malam itu..

01. radja - ta'kan melupakanmu
02. radja - jujur
03. radja - manusia biasa
04. radja - cinderella
05. radja - tulus
06. peterpan - mungkin nanti
07. peterpan - mimpi yang sempurna
08. peterpan - kukatakan dengan indah
09. peterpan - ada apa denganmu
10. peterpan - tak bisakah ( (LAGU BARU - OST Alexandria)
11. peterpan - langit tak mendengar (LAGU BARU - OST Alexandria)
12. so7 - pemuja rahasia
13. so7 - sahabat sejati
14. so7 - trimakasih bijaksana
15. so7 - seberapa pantas
16. dewa - pupus
17. flop poppy - suziela
18. exist - percayakan siti
19. greenday - boulevard of broken dreams
20. fuel - bad day
21. hoobastank - the reason
22. the killers - mr brightside
23. Padi - menanti sebuah jawaban
24. counting crows - accidentally in love

dan utk menikmati permandangan2 indah pada malam itu silalah layari
alfonto's

sekian, harap maklum..









Monday, January 02, 2006

sleepy..?

TIME: 5.09AM
DATE: 2 January 2006
LOCATION: pantai hillpark

saja je nak update blog pagi2 nih.. tgh takleh tido.. nak surf internet tak tau nak surf mana dah.. ni tgh pakai laptop remy n MAXIS 3G/GPRS Datacard.. mahal mende alah ni.. RM1600.. tp remy punya laaa.. speed ok takde laa slow mana.. tapi mmg bijak laa kalau rumah takde phone line pakai je mende ni bole masuk internet..

btw HAPPY NEW YEAR kepada pembaca2 blog ku haha (ada ke org baca.. mmmm k own baca... k own org ke..?)
apa azam tahun ni ekkk... azam yg general ada laaa.. cam nak carik duit sebanyak mungkin.. nak jadi yg lebih baik.. tu standard laa kan.. azam yg specific sikit tahun ni ialah nak jadik pemain gitar yg power giler by end of this year.. igt nak pegi kelas tapi tak tau laa.. kalau duit bulan2 ok bole laa.. ni skang asyik short je...

malam tadi pegi wedding afti n jai.. congrats to both of u.. semoga kekal hingga ke anak cucu.. sorry tak dapat perform malam tadik.. segan laa haha.. lagi pun 'kaki' tak cukup.. pas wedding terus gi jamming kat ampang.. cite jamming dan gambar akan menyusul kemudian nanti...

oklah nak tido... nak kol 5.30 dah ni.. tak tau laa esok bangun kol bape...