Thursday, December 08, 2005

a trip to remember..

mmm saja je aku pakai tajuk tuh hehehe.. trip gi penang tu bole je dilupakan begitu
saja.. lainla kalau ada aksi "pi seberang sat"...


meh nak cite sket trip to penang weekend arituh... kekuatan kami 3 kereta..
team baik - k own, amin encem n matnor feat wawa..
team jahat A - lynn jakpar, zool, doey moey n bertie...
team jahat B (paling jahat dalam sume) - pati, sahik yg nakal n ery

team jahat B gerak dulu.. jumaat malam dah gerak kerana mengikut nafsu yg robust
sekali.. details perjalanan tak dapat direkodkan (mungkin kerana ada sesuatu yg cuba
disembunyikan oleh mereka).. malam tu diorang tido umah TES.. budak jenan..


keesokan paginya.. team jahat A yg diimbangi oleh team baik memulakan perjalanan..
kejadian markup memarkup telah terjadi seawal bangun tido... namum perjalanan tetap
diteruskan dan kitorang bertemu di perhentian rawang... (kejadian mark up pertama
dimenangi oleh team baik)


sesampainya di sana.. team jahat A dah dapat tempat duduk n kami yg baik hati nih terkontang kanting mecari tpt berteduh.. nasib baik pastu jumpa meja kosong belakang diorang terus aku duduk... k own masih mundar mandir mencari makanan (ni mmg lama plek laaa).. pastu ada makcik nak tumpang duduk.. memandangkan kekuatan kami 3 org je lalu aku pun kasik la makcik tu duduk (dan cakap ada satu kosong saja).. pastu aku pun mula laa mencari makanan (k own masih lagi mundar mandir mencari makanan).. aku pun memesan la nasi goreng n telur mate... pastu balik ke tempat tadik.. alangkah terkejutnya aku pabila melihat meja tadik dah dipenuhi sanak sedara makcik yg tumpang duduk tadik... "robust makcik nih" getus hati kecilku.. aku pun menunjukkan muka kesian nak makan tapi takde tempat tapi makcik tu buat tak paham.. (kejadian mark up kedua dimenangi oleh makcik robust yg takde naluri keibuan).. aku yg membawa nama team baik ni pun buat tak tau je laa (takkan nak halau org dr meja kan.. aku ni kan baik dan bersopan santun dgn org tua.. sesuai dibuat menantu)..lalu aku pun suh laa lynn jakpar bangun "hisap rokok berdiri pun bole" hehehehe.. nasib baik meja sebelah ada org chow terus aku duduk ( k own masih lagi mundar mandir mencari makanan.. agaknya carik kedai yg jual ayam golek seekor)... tapi last2 datang bawak pau je.. tension tol aku... kat rawang tu ada laa sikit sesi bergambar.... pastu perjalanan diteruskan... aku bertindak sebagai driver utk team baik.. matnor awal2 dah tido (nak balas dendam trip kuantan aku ngan k own tido all the way hahahaha)...


kisah dalam perjalanan tak payah cite laaa.. kisah perbincangan matang pun tak payah citer laa.. cuma sepanjang perjalanan tu aku duk kene cucuk ngan lynn je laa.. letihhh... dan dgn kekuatan enjin v6 kami pun meninggalkan rav4 itu terkontang kanting.. last2 diorang slow (celaka ada speed trap taknak bgtau... own.. halalkan ye
ehh hahahahaha)...



sampai exit sg petani (U) kol 12.15 (lebih kurang laa aku tak igt exact time).. team baik sampai dulu pastu team jahat A (team jahat B tak joinG lagik sbb diorang nak check in hotel dulu (robust!!))... aku masa pas penang tu dah pasang auto cruise @60kmh memandangkan kejadian mark up ni amat besar peluangnya utk terjadik... dah call ted n ira kol 11 lagik cakap 12.30 jumpa kat exit..matnor dah call wawa cakap kitorang dah sampai.. so kitorang pun jadilah penunggu kat exit tuh.. panas plekkkk... tunggu punya tunggu punya tunggu... tak sampai2 lagik... mmg kene markup dah nih... dahlaa sume org tak tau umah borne to be yuppy tu kat mana... mmm doe pun call tmat utk dapat direction.. tmat masa tu tgh otw lagik.. sesi bergambar pun berlangsung laa kat sini.. diselangi lawak jenaka mengenai matnor yg akhirnya panas membara (derass panahhhh!!).. akhirnya setelah berpeluh menunggu (dr duk tunggu kat luar dah tak tahan tunggu dalam kete.. ) ted pun sampai dulu... (sukacita dimaklumkan masa ni tmat n family dah sampai kat umah borne walaupun kami yg sampai exit dulu..) wawa tak sampai2 lagik... kawan kita yg smart dan bertubuh sedap tu bagaikan cacing kepanasan laa.. duk dalam kete takleh duk luar kete takleh.. selang 10 minit kot satu van yg dipenuhi ashkar2 melayu diraja pun sampai.. akhirnya kesemua org dah ada.. (kejadian markup ke3 dimenangi oleh wawa).. so bergerakla kami ke umah bon walaupun tak tau jalan sgt.. tp sampai gak...(aduh panjang lak aku tulis.. letih rasanya nih)..

mmm kejadian n peristiwa kat umah borne takyah cite la kan.. standard org kawin laa.. tapi makanan best terutama ayam goreng dia tuh.. kitorang siap tambah lagik tu.. pastu geng team jahat b sampai (feat nun ya nun ya).. pastu sesi bersembang n mengondem.. pastu sesi bergambar.. pastu balik la kot... kitorang pun bergerak laa ke penang utk check in hotel.. (utk makluman hotel yg kami menginap nih bernama hotel oriental..bilik kecik RM75nett bilik besar RM115nett..)
sesi mencari hotel ni pun satu hal gak.. team jahat B je yg tau sbb diorang dah check in tapi diorang tak gerak sekali (kan nih geng robust..) so aku pun call laa sahak utk tanya direction... (mmg senang gile direction ko tuh hak).. berbekalkan pengalaman ketika buat program anak yatim n pengetahuan k own mengenai pulau pinang.. kami pun berusahalaa mencari jalan..(opss lupa nak cakap kami ke pulau naik feri.. tol RM7.70.. team baik kat atas team jahat A kt bawah.. kat sini pun sesi bergambar terjadik tapi k own takde sbb dia malas nak turun!!)...

carik punya carik (sahak cakap kat komtar tu nnt jumpa jalan burma masuk kiri)... kitorang dah tawaf komtar cukup tujuh kali hahaha.. zool masa tawaf tu aku tak tau laa dia niat apa tapi aku dgr2 doey niat kalau bole nak kawin awal.. punyalah kecik signboard jalan burma tu tapi last2 jumpa gak then kitorang pun sampai la kat hotel...kekuatan hotel:-

bilik besar - lynn jakpar, zool, doey moey, bertie, k own (chubby baby) n amin encem..

bilik kecik - TEAM JAHAT B aka geng robust n nakal..

bilik kecik - nama yg tidak disebutkan di atas kekekekeke....

blom sempat nak tido zool dah bising ajak main jet skit n paragliding(betul ke aku eja nih hehehe).. lalu dgn kekuatan baru..team baik - k own, amin encem, sahikteam jahat A - kekal ngan posisi masing2...kami pun menuju ke batu feringgi... team jahat A jalan dulu team baik nak isi minyak jap.. pas abis isi minyak kami terima panggilan.. team jahat A nih berhenti makan laksa kat tepi jalan.. mmm sempat lagik.. sampai je kitorang kat sana .. aku tgk zool dah muka lain macam kekekekee... "sempat ke tak sempat nih" cakap zul didalam hati.. dahlaa laksa lambat gile last2 bila tgk jam mmg tak sempat pun .. abis makan dah nak kol 7 hahaha.. nasib baik ada santapan rohani sket kat tepi pantai nih hehe...


pas abis makan kitorang gerak laa gi batu feringgi layan pasar malam kat situ.. mmg best laa.. patut uptown buat camni tp nak buat camne market diorang sume rempit.. so bermacam2 barang n buah tangan kitorang beli kat situ...dvd RM4 cd lagu RM4 dan macam2 lagi laa... (macam2 adaaa)... pastu kitorang chow balik hotel..

sampai kat hotel diorang nih bising lak suh mandi.. nak gi makan.. aduhhh tak penah sempat nak lelap mata langsung... siap2 pastu kitorang decide nak makan kat line clear (one of the famous place for nasi kandar).. nasib baik masa nak gi tuh ego lelaki kitorang nih kurang sket (pada mulanya taknak tanya.. setakat jalan kat penang nih mmg bole carik sendiri).. pastu tanya laa kat pakcik jaga parking tuh.. laaa.. rupanya line clear tu sebelah je hotel kitorang.. mmm jalan kaki dekat plekkk.. nasib baik ego kurang kalau tak naik kete pusing2 laa carik tempat tuh... abis je makan kitorang pun pusing2 la bandar penang (ada yg ngan kete ada yg jalan kaki je) abis pusing2 tu
kitorang pun balik tido.. yelaa sume kepenatan...

acara pagi aku tak join tapi dgr2 cite diorang pegi bfast kat line clear lagik... pastu tgh hari ada sket perselisihan pendapat sama ada nak gi wedding kat umah leen (borne) or makan kandar lagik.. discuss punya discuss.. kitorang decide utk makan nasi kenduri lagik... pastu balik pulau semula jalan2 n bermain di tepian pantai.. tp yg leceh nya
umah leen nih bukan kat pulau so kitorang pun menyeberang utk pegi umah leen nih.. (dalam kejadian nih ted telah memenangi acara markup seterusnya ketika upacara menaiki feri dari pulau).. dan sesi bergambar berjaya diadakan lagik...
so wedding kat umah leen pun seperti wedding2 yg lain.. tp kitorang sampai awal dr pengantin.. kat situ pun kitorang diskas samada balik terus or balik pulau.. keputusan akhirnya dicapai so kitorang decide utk gerak balik kl... team jahat B tak balik lagi kerana kerobusan mereka..
perjalanan balik takde pape yg menarik sbb aku tido je... k own yg drive hari lak hujan mmg best laa.. tp k own nih mmg sukati dia je bawak kete.. masa tu hujan lebat dia bole hisap rokok (tingkap bukak sket) sambil bawak laju.. mmmmmmm jgn auto cruise doh k ownn..

next perhentian kat tapah lepak kat dunkin donuts... baru aku perasan takde sesi bergambar kat sini.. hmmmmm ke aku yg ditinggalkan... pas abis makan balik laa.. masing2 ngan perjalanan masing2 k own anta aku n matnor feat wawa kat umah aku shah alam...

itu saja la cerita trip ke penang weekend lepas.. byk lagi bole cite tapi malas laa tulis panjang2.. semoga bertemu di hari yg lain.. adios...

p/s : tahniah kepada en borne n puan leen.. semoga berbahagia hingga ke anak cucu

0 Comments:

Post a Comment

<< Home