Friday, December 30, 2005

Live in KL


cite hari ni dimulakan dengan pengembaraan saya bersama k own waktu lunch time tadi.. niat utk pegi amik gitar yang telah dihantar servis last week tapi bila tanya tak siap2 (yes guitars pun harus di'service'.. just like cars but not like men).. dah la quote mahal giler.. yelaa dah anto pun kat antara kedai yg terfemes kat kl ni.. aa btw gitar saya tu namanya IBANEZ GIO.. gambar atas tu laa gambar gitar tu.. diambil menggunakan teknologi O2 XDAIIs.. kalau yg k own punya namanya IBANEZ RG Series.. dia claim lagik power tapi bila kat bentley takde pun gitar sejenisnya.. penuh ngan GIO je hahahaha...

kol 12.45 baru k own sampai lobi ofis saya.. lambat gile.. saya dah lebam tunggu kat bawah tu.. nasib baik jem tak teruk sgt kat kl.. managed to reach bukit bintang around 1.20pm.. pastu terus laa pegi ke bentley music.. masuk je terus naik tingkat 2 kat tempat servis.. nasib baik dah siap kalau tak mau kena maki kat situ gak diorang ni.. pastu turun bawah pegi test gitar.. oklah sume dah best.. bole lah ahad ni test gitar.. tora pun nak test gitar baru dia yang nawak beli kat US..

pastu saya pusing2 laa dalam kedai tu.. tgk guitars, effects, pick amp dll lagik.. tetiba k own hilang.. "celaka mamat ni besar camtu pun bole hilangkan diri ke..?" saya pusing2 satu kedai takde so lepak luar jap laa hisap rokok.. mana tau k own ni tunggu kat luar.. mmm sekali takde gak.. lantak ko laa.. saya pun layan laa perasaan.. biasalaa hisap rokok kene ada feel sket baru best hahah.. tetiba perasan satu van park depan bentley nih.. ada tulis Peterpan LiveInKL.. pastu baru teringat peterpan punya konsert minggu ni tapi tak dapat nak pegi coz malam tu ada wedding jai pastu kitorang nak jamming plak...

pas abih smoke call k own tanya kat mana rupanya dia kat atas tgh usha stick drum.. rapu plak mamat nih.. masuk laa kedai usha lagik apa yg ada.. rapu jugak la sket pegi pilih pick ngan k own.. aku beli dua.. seperti gambar di bawah ni .. dua2 ibanez satu yg steve vai punya satu offspring.. (own aku tak bole nak kencing laa.. jadik cam AC Mizal lak rasanya haha)..


gi kaunter bayar.. aku tgk muka k own dah lain macam.. macam nak berak ada.. cam nak cakap something pun ada.. rupanya dia nampak abg2 bodyguard pakai baju konsert peterpan.. aku tak suspect apa2 laa sbb kat luar tadik aku dah nampak van ngan org yg pakai baju CREW.. rupanya kat bentley tu ada PETERPAN.. tgh2 test gitar kat situ.. saya ngan k own cam tak cam sgt sbb cam ariel je ngan andika (yg main keyboard).. yg lain haram tak perasan.. tapi mmg diorang laa.. 2 gitarist peterpan kat situ.. wah amik gambar letak dalam blog pun ok gak tapi k own tak kasik saya jakun sgt.. (oi own ni artis indon laa bukan senang nak jumpa.. kalau artis malaysia aku takdelaa jakun nak amik gambar.. kat disko bersepah hahaha)...

pastu hati dah tak keruan.. kang kalau tegur takut salah org laa.. maklum laa tak cam sgt.. tapi saya berani confirm laa 99% mmg diorang.. pas abis bayar blah ngan k own camtu je.. (demm.. patut mintak signature kat gitar aku tak pun kat beg gitar ni hah.. baru glemer)..


pas chow tu lepak makan kat kenny rogers.. layan awek lalu lalang di bukit bintang.. mmg ramai laa.. k own paling byk usha sbb dia mengadap mall saya mengadap jalan.. :( abis makan terus balik.. masuk ofis kol 3.. ngan gitar2 angkut naik ofis sbb kunci kete tertinggal kat atas so ketatkan laa muka ini org duk usha je asal laa mamat ni time keje ngan gitar sume..
oklah itu saja cite.. nak kol 5 dah ni.. time to go home.. byeeeeeee...


0 Comments:

Post a Comment

<< Home