Wednesday, December 07, 2005

da' bomb

alo sume.. cite hari ni dimulakan dgn berita gempar mengenai bom.. aku tak sure sgt cite pasal ni sbb tgh tido kat rumah.. ngantuk giler disebabkan aktiviti malam tadi hehe (boss.. kalau terbaca anak buah mu ini mohon ampun).. so cite ini adalah hasil dr info yg di gather2..

pihak sekuriti plaza pantai (yg sebelah menara telekom yg indah ini) mendapat panggilan dari org yg claim dia dari JI.. mengatakan ada bom yg diletakkan sama ada di plaza pantai atau menara telekom... so depa ni pun lodge la police report... pastu kitorang punya CC (abg usop) dapat tahu pasal ni dan bgtau staff kat office kitorang (aku masih dibuai mimpi dan kenangan malam semalam) tp abg usop call aku buat tak tau je kekekekeke..

so staff erms n ehrms pun berkumpul lah kat lobi... yg peliknya kitorang je yg ada sbb diorang tak kecoh pasal mende nih.. so pastu datang laa polis dan juga unit K9 (yg anjing pengesan tuh).. n pastu dapat tahu plak HQ TNB kat bangsar pun sama.. dpt panggilan pasal ancaman bom nih.. dan tiga2 building kt hq dah evacuate.. kitorang kat menara nih je yg tak kecoh2 lagik... cite seterusnya tak sure sgt tak abis update memandangkan aku tgh lena diulit intan...

pastu kol 1.30 aku call laa abg usop dia pun cite laa.. aku cakap biar betul.. pastu org tua nih bukan bole caya sgt.. aku call bebal.. pun sama.. aku tak caya lagik.. aku call ery.. pun sama gak tp 3 org ni bukan bole pakai sgt.. hahaha.. pastu aku pun balik ofis selepas menjamu selera kat pakcik misai.. kat lift jumpa choy hoon, mai and mei heong.. diorang nak chow.. rupanya nak ada fire drill la plak... tp yg haramnya diorang nih tak bgtau cakap nak chow je.. aku rasa bersalah laa kan sbb pagi dah takde kat ofis lalu aku menggagahkan diri naik gak.. ini kalau fire drill mau bengkok lutut aku.. dulu dah penah kena dr tingkat 42 sampai ke -1.. uish terketar2 kaki turun tangga.. nak hilang tu makan hari gak laa... skang tingkat 30 ok kot.. alhamdulillah takde apa.. so far skang dah nak kol 4 keadaan masih aman....

hari ni nak beli kol 5 sharp sbb mlm ni tido shah alam.. kepada yg tak tau gua dah pindah shah alam kat seksyen U10 (hulu gak la tp nak buat camne itu je yg termampu).. skang duk sorang boring ada gak tp yg best nya privacy laa.. kita sorang je dalam umah tu hehehe..

akhir kata dr hamba semoga bertemu di lain cerita.. babai...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home