Tuesday, September 20, 2005

Abu Hassan Penchuri

di suatu pagi ahad yang hening..
uish... duit kering nih.. nak buat camne... mmm baik aku ronda2 jap mana tau ada tempat baekkk nya.. bole la cover sikit duit belanja...

lalu ABU pun start motornya dan terus berlegar2 di kawasan perumahan Pasir Berdengung..
ehh.. banyak nya kete kat rumah ni... kaya nih mesti banyak barang.. mmm takpe aku lepak tepi simpang jap hisap rokok 2-3 batang survey dulu camne..

5 minit kemudian..
ehh ada org kuar.. awalnya kuar.. hari ahad camni pun bangun awal gak.. gi mana agaknya tuh.. ni petanda baik...

dan 10 minit kemudian..
uish ada awek chun la lalu bawak kete.. hehe nasib baik aku dah buang air semalam.. kalau tak mmg jadik mangsa dah nih... ehh berhenti depan umah tu... oo amik boifren rupanya.. dah 2 orang kuar nih.. ni sudah bagus.. takpe abis sebatang lagik aku gerak gempurr....

dan rokok pun habis sebatang..
aku park motor kat sini je laa.. mmm pak guard hillpark duk jaga simpang pun takde pagi nih... mmg pagi yg bagus..

asal la sunyi sepi je area sini.. diorang nih mmg malas bangun pagi.. sembahyang subuh ke tak nih.. ish2 diorang nih.. tapi aku pun sama.. ni sbb aku tak tido je yg wujud pagi2 nih.. kalau tak jangan harap...

eh ada kete la plak.. agaknya kete ni yg awek dia dtg amik kot... selamba je.. mana aku letak kad nih... l

aaaaa... pintu tak kunci ke... mmm ada org lagi ke tak rumah ni... usha jap... haa takde.. senyap je.. tapi rumah macam takde apa.. bersepah je.. umah aku kemas lagi (sbb kosong tu yg kemas)..

naik atas dulu la survey... rumah nih teruknya... tangga berhabuk.. macam mana diorang ni bole hidup.. tak selsema ke.. wah.. tangga hanchur apa hal nih.. ceh anai2.. sampai ke atas.. ni teruk ni.. kalau rumah camni ada barang ke... aaa bilik mana dulu ni.. dr kanan lebih afdal chewah..

erkkkkk ada org tido lagik.. ceh.. ahhh ni yg aku tak suka... nak kene cepat nih.. aaa ada handphone kat situ... oi buruknya org tak pakai dah hp camni tapi jual dapat gak RM50.. lepas laaa utk beli barang sehari.. dah gian sgt nih... apa lagi yg ada.. mmm budak nih tido bergesel gigi.. kang tersedar lak aku charik bilik lain la plak...

la ada org lagik... tersenyum je tido.. happy sangat la tu.. apa laa yg dia dah buat malam semalam sampai tido happy je nih.. ehhh pandaila ko mat.. letak sume bende sekali... sonang kojo den.. wallet satu handhone satu.. ehh handphone ke nih.. mmm bedal je laaa... jangan ko berbunyi dah... eh mamat ni aku pau barang ko pun senyum lagi.. sukati laa janji ko bahagia.. bangun nanti jangan nangis ye nak...

aa bilik sebelah nih kosong... nak tido pun bole. ehh laptop... pakchik kayo!! hahahaha.. aku igt rumah berhabuk penuh anai2 ni takde harta... ini dah melebihi jangkaan... oklah tu.. chow ahhh... dah chukup dah ni.. kang bebudak nih bangun mampus aku...

eh mak ko... reput tangga nih.. oi budak korang panggilla org sembur anai2 nih.. kang roboh lak umah ni... ehh aku lak yg sibuk..

wah mmg untung besar la aku hari ni... kalau ada sumur di ladang boleh saya menumpang mandi kalau ada umur yang panjang bole saya menchuri lagik.. haha..

pahal pintu nih takleh tutup.. laa pintu pun rosak.. patutlaa takleh kunchi..biarlah... apa aku kisah.. ehh ada org jemur baju... mampus aku kalau kantoi nih... lepak jap... janganla diorang nih bangun... kalau bangun mmg aku jadik rabuan pit nih... haa line dah clear... oklah ye budak2 sume.. terima kasih atas sumbangan ihklas dari pihak anda.. jasamu akan ku kenang... chiowwwwww....